SafeSurf | GlobalConnect
PrivatBedriftBorettslag

Surf trygt på nett med SafeSurf fra GlobalConnect

NYHET! Vi lanserer sikkerhetstjenesten SafeSurf fra GlobalConnect, som nå er inkludert i ditt fiberabonnement – uten ekstra kostnader. Gjennom SafeSurf beskytter vi deg fra å komme i kontakt med skadelige nettsider, som brukes til svindelforsøk eller inneholder virus.

Beskytt deg mot svindel og virus

Dagens svindelmetoder blir stadig mer avanserte, og det kan være vanskelig å skille mellom en falsk og en sikker nettside. Din sikkerhet er viktig for oss, og vi gjør alt vi kan for å beskytte deg mot digitale trusler på nett.

Som fiberkunde hos GlobalConnect får du automatisk SafeSurf inkludert i ditt abonnement slik at du kan surfe trygt på nett, uten å betale noe ekstra.

Når tjenesten er aktivert blokkerer SafeSurf automatisk tilgang til skadelige nettsider og domener ved hjelp av sikkerhetsfiltre, og sender deg videre til en sikker side.

Slik fungerer tjenesten

SafeSurf har lister over nettsider med skadelig innhold og forhindrer deg å nå disse. Listene oppdateres kontinuerlig, for å sikre at de fanger opp nye skadelige nettsider.

  • Når du klikker på en link til en nettside, sjekkes forespørselen av SafeSurf.
  • SafeSurf sjekker URL’en mot lister over kjente skadelige nettsider.
  • Dersom domenet, IP-adressen eller serveren er kjent for å inneholde en trussel, blir forespørselen til nettsiden blokkert av SafeSurf – og du sendes videre til en sikker side og blir varslet om årsaken.
  • Det foregår ikke overvåkning eller sensur av innhold på noen som helst måte når du bruker denne tjenesten.
  • SafeSurf lagrer ikke data om trafikken eller historikken din​ på nett.
  • Forespørsler mot SafeSurf blir aldri logget eller sporet av oss.
  • Tjenesten påvirker ikke din internetthastighet.

Vil du vite mer?

Se våre spørsmål og svar om tjenesten

Hvilke type nettsider definerer vi som skadelige?

Det finnes enormt mange falske og farlige nettsider på internett, som prøver å lure til seg sensitiv informasjon som personlige opplysninger, passord eller kortnummer – med hensikt om å gjennomføre nettsvindel.

Det kan også være nettsider som inneholder skadelig programvare eller virus, som kan infisere og skade din PC eller mobil.

Er det mulig å deaktivere tjenesten?

Med tanke på din egen sikkerhet på nett, vil vi anbefale å ikke deaktivere SafeSurf. Ønsker du likevel å skru av denne tjenesten, kan du enkelt gjøre det på Min side.

Hva er det som blir blokkert av SafeSurf?

Hensikten med SafeSurf er utelukkende å blokkere utrygge nettsider med tanke på svindel og virus. Det foregår ikke sensur eller overvåkning av innhold på noen som helst måte, og det blir ikke lagret data om trafikken din​ på nett.

Opplever du at en nettside du vil inn på blir blokkert?

Dersom du opplever feilaktig sperring av en nettside du mener er trygg, ta kontakt med vår kundeservice. De vil vi sørge for å videreformidle dette til vår underleverandør slik at de kan korrigere sperrelister ved eventuelle feil.

Hvordan sikrer vi at kravet om nettnøytralitet blir ivaretatt?

Det er viktig for oss i GlobalConnect å verne om prinsippet om nettnøytralitet, og vi forholder oss til gjeldende lover og forskrifter vedrørende dette. Nasjonal kommunikasjons­myndighet (Nkom) har laget et skriv som omhandler sikkerhetsløsninger som SafeSurf, og hvilke vurderinger vi som tjenesteleverandør må gjøre i den sammenheng. Her finner du denne informasjonen.

Fant du ikke det du leter etter?

Bli kunde hos oss

Få en oversikt over våre produkter, priser og abonnementsvilkår.

Leveranse og installasjon

Detaljer om installasjon, forberedelser, tidslinjer og utstyr.

Abonnement og faktura

Administrasjon av abonnement, faktura, personvern, eierskifte, flytting, angreskjema og oppsigelse.

Hjelp med internett og TV

Se om det er en feilmelding i ditt område, få hjelp med feilsøk og se brukerveiledninger.

Er du bedriftskunde? Klikk her

2024-09-09