GlobalConnect først i Norge med 10 Gbit/s | GlobalConnect
PrivatBedriftBorettslag

GlobalConnect først i Norge med 10 Gbit/s

Som den første bredbåndsleverandøren i Norge lanserer GlobalConnect 10 Gbit/s til privatmarkedet. De første kundene har allerede fått produktet levert, og med en aggressiv plan for oppgradering av fibernettet vil den første fjerdedelen av kundene i GlobalConnects dekningsområder få tilbud om produktet allerede i løpet av 2022.

I 2015 tok GlobalConnect posisjonen som markedsleder innen høyhastighets bredbånd ved å gjøre Gigabit-linjen til en prisgunstig selvfølge i de norske hjem. Selskapet fortsatte å utfordre markedet både på fleksibilitet og å levere den beste teknologien til sine kunder.

I 2021 var GlobalConnect først ute med å levere den nyeste generasjon Wi-Fi 6 mesh som standard til alle nye fiberkunder, og setter nå enda en ny standard i markedet for høyhastighets internett, rullet ut i rekordfart.

– Fibernett fra GlobalConnect er et punkt-til-punkt fibernett med nærmest ubegrenset kapasitet. De første kundene har allerede fått 10 Gbit/s levert, og vi er svært fornøyde med at vi fortsetter å utfordre markedet ved å tilby de høyeste hastighetene til gode priser, sier Brynjar Andersen, direktør i GlobalConnect.

– I 2015 var 1 Gbit/s en absurd hastighet, men i dag har om lag 90% av kundebasen vår i villamarkedet denne hastigheten. De nye produktene vi nå lanserer fremstår som like absurde som 1 Gbit/s gjorde i 2015, men nok en gang setter vi standarden og er i forkant av utviklingen.

Prisene for de nye hastighetene vil være 999,- 1.499,- og 1.999,- for henholdsvis 2,5 Gbit/s, 5 Gbit/s og 10 Gbit/s.

GlobalConnect er en av de ledende leverandørene av digital infrastruktur og datakommunikasjon i Norden. Konsernet leverer ende-til-ende connectivity løsninger over hele sin infrastruktur som teller mer enn 150.000 kilometer fibernettverk og 34.500 kvadratmeter datasentre i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. GlobalConnect konsernet har omtrent 1700 ansatte, 30.000 bedriftskunder og tilbyr høyhastighets fibernett til mer enn 690.000 husstander, hvorav mer enn 100.000 i Norge

Konsernet er resultatet av sammenslåingen av Broadnet, GlobalConnect og IP-Only. Selskapet eies av det globale private equity-fondet EQT, en av de største investorene innen infrastruktur i Europa. Selskapets norske hovedkontor ligger på Fornebu utenfor Oslo.

Les mer om 10 Gbit/s

Brynjar Andersen, leder for privatmarkedet i GlobalConnect Norge
2023-09-26