HomeNet blir GlobalConnect | GlobalConnect
PrivatBedriftBorettslag

HomeNet blir GlobalConnect

Norges raskest voksende fiberleverandør i privatmarkedet, HomeNet endrer navn og blir GlobalConnect. Dette er en del av GlobalConnect-konsernets harmonisering av merkenavn innen både privat- og bedriftssegmentet. Med sine mer enn 100.000 norske privatkunder, er selskapet en solid utfordrer i det norske bredbåndsmarkedet.

Det offisielle navnebyttet for GlobalConnects merkevarer innen privatmarkedet skjer 19. januar 2023 og vil bli gjennomført i alle konsernets markeder; Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

– Harmoniseringen av merkenavn i konsernet er et viktig steg i vår vekststrategi for å bli den ledende leverandøren av fiber- og nettverkstjenester i Nord-Europa. Vi får nå gode synergieffekter av markedsarbeidet vi gjør i både bedrifts- og privatmarkedet i Norge, noe våre konkurrenter har hatt nytte av lenge. Med GlobalConnect som vårt slagkraftige felles navn, har vi en sterk merkevare i alle markeder og segmenter. Dette gir oss de beste forutsetninger for å vokse og styrke oss innenfor begge forretningsområdene. I Norge kommer vi til å fortsette vår ambisiøse vekst og utfordre konkurrentene våre på både pris og kvalitet, sier Brynjar Andersen, leder for privatmarkedet i GlobalConnect Norge.

Konsernets merkenavn HomeNet i Norge og Tyskland, IP-Only i Sverige og Onefiber i Danmark og Finland, vil alle endre navn og bli GlobalConnect. Dette vil imidlertid ikke endre selskapets ambisjoner eller strategi i noen av sine markeder. GlobalConnect har investert i mer enn 150.000 kilometer fibernett i Norden, hvorav mer enn 30.000 kilometer i Norge, og har klare vekstambisjoner for årene fremover.

– En sterk og relevant merkevare har aldri vært så viktig som i dag. Merkevaren din bare er så sterk som kundenes oppfatning av den. Derfor, for å konsentrere vår innsats og øke effekten av våre merkevarebyggingstiltak i hvert av våre markeder, har vi besluttet å gjennomføre en enhetlig merkevarestrategi på tvers av gruppen. Vårt tilbud til privatkunder kan variere litt i de ulike markedene, men vår posisjon og ambisjon er den samme og passer perfekt med GlobalConnects visjon – å styrke alle deler av samfunnet med fiberoptiske nettverksløsninger, sier Kamran Alemdar, Group CMO, GlobalConnect.

GlobalConnect er en av de ledende leverandørene av digital infrastruktur og datakommunikasjon i Norden. Konsernet leverer ende-til-ende connectivity løsninger over hele sin infrastruktur som teller mer enn 150.000 kilometer fibernettverk og 34.500 kvadratmeter datasentre i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. GlobalConnect konsernet har omtrent 1700 ansatte, 30.000 bedriftskunder og tilbyr høyhastighets fibernett til mer enn 690.000 husstander, hvorav mer enn 100.000 i Norge

Konsernet er resultatet av sammenslåingen av Broadnet, GlobalConnect og IP-Only. Selskapet eies av det globale private equity-fondet EQT, en av de største investorene innen infrastruktur i Europa. Selskapets norske hovedkontor ligger på Fornebu utenfor Oslo.

Brynjar Andersen, leder for privatmarkedet i GlobalConnect Norge
2023-09-26