Kunstig intelligens | GlobalConnect
PrivatBedriftBorettslag

Kunstig intelligens forandrer verden

Som en ledende leverandør av digital infrastruktur i Norden, synes vi i GlobalConnect det er utrolig spennende med teknologiske utviklinger. Kunstig intelligens (KI) eller artificial intelligence (AI) er kort forklart digitale systemer som utfører komplekse oppgaver innen ulike bruksområder, som normalt sett krever menneskelig intelligens.

Kunstig intelligens omtales som «den neste store bølgen innen data» og blir en del av hverdagen vår nesten uansett hva vi driver med. 

Henger du med i utviklingen?

Et hot tema i disse dager er chatbots, som er i ferd med å revolusjonere måten vi kommuniserer på nettet. Chatbots er et samtaleverktøy, som gjør det mulig for hvem som helst å teste KI-tjenester i praksis. Med mange millioner brukere globalt og enormt med muligheter, er det vanskelig å ikke la seg fascinere av hvor kraftfull denne teknologien er blitt på kort tid.

Det finnes massevis av chatbot-apper du kan laste ned på telefonen din eller prøv originalen ChatGPT utviklet av OpenAI – som fremdeles er størst, først og best her.

Vær obs og bruk godt nettvett 

Det finnes flere og stadig nye utfordringer knyttet til bruken av kunstig intelligens. EUs nye KI-lov er forventet å tre i kraft i løpet av 2024.

Uansett er det viktig å opprettholde godt nettvett med tanke på hva du velger å dele, og du bør ikke oppgi personlige opplysninger eller annen sensitiv informasjon. Bruk sunn fornuft og vær kildekritisk til informasjonen du mottar ettersom KI-tjenestene ikke alltid gir deg korrekte svar. 

Kunstig intelligens blir stadig en viktigere del av hverdagen til de fleste i samfunnet.
2024-01-31