Lynraske nett til Fredrikstad-gamere | GlobalConnect
PrivatBedriftBorettslag

Lynraske nett til Fredrikstad-gamere

På Fredrikstad stadion disponerer gaming- og e-sportsklubben Domino esports egne lokaler, der byens barn og unge samles til virtuell dyst. Med støtte fra den internasjonale bredbåndsleverandøren GlobalConnect, vil de gjøre gaming og e-sport sosialt akseptert.

Klubbens spede begynnelse tok til med at grunnlegger og CEO, Stian Andersen, fikk seg kjæreste med en da elleve år gammel sønn, som drev med gaming.

– Selv om han også var involvert i andre aktiviteter, så jeg at han trengte noe mer, så jeg oppsøkte et LAN og dro i gang klubben. Før var det kanskje et stigma forbundet med gaming, men det er blant tingene vi syns det har vært viktig å få slutt på. Medlemsmassen er veldig sammensatt, siden vi både satser på bredde og topp. Vi har lokale grupper, med alt fra Minecraft til CS GO, SFO-grupper, og League of Legends-lagene på topp-nivået. Det legger vi store ressurser ned i, så vel som Rocket League og CS GO, forteller han.

Motvirker utenforskap

Partner og nestleder Anders Nordermoen hadde en litt annen inngang enn Stian. Etter mange år med gaming, ønsket han å satse.

– Jeg ante jo ikke hvordan man kom inn på proff-scenen. Jeg hadde drevet egen bedrift, men dette er helt annerledes organisert. Så noen kompiser og jeg dro i gang et tredjedivisjons-lag, som raskt avanserte til andre og første divisjon, etter at vi rekrutterte flere dyktige spillere. Da møtte vi Stian og Domino, som hadde mange av de samme målene, og slo sammen pjaltene. Det har fungert over all forventning, og breddesatsingen bidrar til å gjøre e-sport mer sosialt akseptert, sier han.

– Vi føler at vi både bidrar til å bekjempe utenforskap, kultivere vinnere og etablere en grasrot, som vi også kan rekruttere fra. Så vi er ikke som de klubbene som kun satser elite, der hele klubben raser dersom topplaget gjør det. Det er uhyre viktig for de unge å ha et sted å møtes, der de kan dyrke en interesse de ellers hadde drevet med alene. Ikke minst med et støtteapparat som organiserer aktiviteter og passer på dem, og en «garderobekultur» som ligner andre idretter, legger Stian til.

Viktig samvær

13 år gamle Lilja Asikainen har spilt i Domino esports siden hun var ti, og er blitt venn med resten av laget, som sammen finner på andre ting utenom gamingen.

– Mamma og pappa møttes i spill, så jeg har spilt hele livet, og fikk CS av foreldrene mine i desember 2020. Våren etter meldte jeg meg inn i Domino esports. Det har vært viktig for meg å ha et sted å bli kjent med andre og ha noe å gjøre som interesserer meg, forteller hun, og legger til at det å møtes fysisk er kjempeviktig for å bli godt kjent og knytte vennskap.

– Og det er avgjørende for samspillet. Jeg kommer nok til å fortsette med laget og CS, og se hvordan det går, uten at det går på bekostning av skole og andre ting, understreker Lilja.

Uvurderlig støtte

Klubben får mye støtte fra bredbåndsleverandøren GlobalConnect (tidligere HomeNet), som er av uvurderlig betydning for arbeidet.

– De er jo en relativt ny aktør i Norge, som ikke er redde for å satse på de unge. Det gir oss økonomiske muskler som styrker tilbudet til spillerne og andre medlemmer, både lokalt og på toppnivå, der vi kan tiltrekke oss bedre spillere som eksponerer klubben og bedrer resultatene. Samtidig blir lavterskel-tilbudet også bedre, medlemskontingentene rimeligere, treneravgiftene lavere, og vi får et større spillerom også økonomisk. GlobalConnect har bidratt til å åpne medlemskapet, også for barn av ubemidlede familier, som kanskje ikke har nødvendig maskinvare, forteller Stian, med støtte fra Anders:

– Det at vi har seriøse partnere har mye å si for rekrutteringen, og for evnen til å betale toppspillerne. Med GlobalConnect i ryggen, føles det mye tryggere for alle, og drakter med kjente merkenavn gjør noe med klubb-stoltheten. Og med bredbånd fra GlobalConnect, har vi mer enn nok båndbredde til å håndtere mange spillere på én gang, så vi kan ikke få takket dem nok, avslutter han.

– Vi ønsker å ta et større samfunnsansvar, og gjøre den digitale verdenen tilgjengelig for flest mulig, gjennom et stabilt og godt fiber-bredbånd, sier Head of marketing B2C i Global Connect, Line Eide-Fredriksen.

– Vi vil at det skal være enkelt å oppleve de digitale mulighetene nettet gir, derfor støtter vi blant annet det flotte arbeidet Domino esports gjør for barn og unge i Fredrikstad, avslutter hun.

Link til artikkel: Lynraske nett til Fredrikstad-gamere – Gamingguiden

Det er uhyre viktig for de unge å ha et sted å møtes, der de kan dyrke en interesse de ellers hadde drevet med alene. (Foto: Tim Werner / Werner Vision)
Foto: Tim Werner / Werner Vision
2023-09-26