Hva skjer etter bestilling? (Fiber i enebolig) | GlobalConnect
PrivatBedriftBorettslag

Hva skjer etter bestilling? (Fiber i enebolig)

Bestilling

Når din bestilling er registrert, vil du motta en e-post med ordrebekreftelse fra oss.

Dersom vi allerede har bygd ut fiber i ditt område, kan du se bort fra steg 2 og 3 under, og gå direkte til punkt 4.

Bekreftelse på utbygging

Så snart det er besluttet at vi skal bygge ut fiber i ditt område, vil du motta en skriftlig bekreftelse fra oss per brev, og du kan begynne å glede deg til gode fiberopplevelser!


Utbygging

Utbyggingen tar vanligvis tre til ni måneder og utføres av våre lokale entreprenører.

Så snart vi vet mer om detaljene i utbyggingen, sender vi deg informasjon på e-post om når vi vil starte å grave, når vi planlegger installasjonen innendørs, og når vi forventer at hele ditt nabolag vil være på nett med fiberbredbånd fra GlobalConnect. Du vil også motta kontaktinformasjon til vår lokale entreprenør som utfører arbeidet.

Du kan også lese mer her om fiberutbygging av nye eneboligområder.

Grave ned fiberrør 

For at du raskt og effektivt skal få installert fiberbredbånd fra GlobalConnect, er det viktig at du gjør de nødvendige forberedelsene på egen eiendom. Vi sender deg en påminnelse på SMS når det nærmer seg.

Dersom strømmen til din bolig går via bakken (og ikke i luftstrekk), legger vi også fiberkabelen i bakken. Vi klargjør fiberrør til deg på din tomtegrense. Dersom ikke annet er avtalt, må du selv grave ned fiberrøret fra tomtegrensen til nærmeste husvegg.

Slik graver du ned fiberrør


Besøk av montør for installasjon

Når vi er klare for installasjon av vårt fibernett hjemme hos deg, vil vår entreprenør kontakte deg direkte for å avtale besøkstidspunkt.

Under installasjonen monteres en liten fiberboks på veggen i boligen din, og vår hjemmesentral settes opp. Entreprenør vil, sammen med deg, finne beste plassering av hjemmesentralen, samt beste føringsvei for å komme dit.

Har du bestilt TV som tilleggsprodukt fra GlobalConnect, vil du få tilsendt en TV-dekoder i posten i god tid før installasjonen og vår montør hjelper deg å koble denne opp.

Dersom du har spørsmål vedrørende graving, selve installasjonen, eller har behov for å bytte installasjonstidspunkt etter at entreprenør har avtalt dette med deg, ta kontakt direkte med vår lokale entreprenør.


Ta i bruk fiberbredbåndet

Når fiberbredbåndet er klart til å tas i bruk, vil du motta en ferdigmelding på e-post fra oss.

Hjemmesentralen er selve «hjertet» i fibernettet ditt, det er til denne du må koble alt av utstyr som du skal ha på nett (bredbåndsruter, PC-er, TV-dekodere osv.)

Brukerveiledning for hjemmesentral


Finner du ikke svar på det du lurer på?

Kontakt oss på chat eller se svar på ofte stilte spørsmål

2023-09-28